Sepet

250 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Kombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu Arasındaki Bağlantı

07 SepKombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu Arasındaki Bağlantı
0 Yorumlar73 Görüntüleme

Kombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu Arasındaki Bağlantı

02NovKombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu Arasındaki Bağlantı

Kombucha, sağlıklı bir yaşam tarzını ve vücudu desteklemeye yardımcı olmak için milyarlarca probiyotikle doludur ve gazlı içeceklere harika bir alternatiftir. Kombucha ve bağırsak mikrobiyomu birlikte mükemmel bir şekilde çalışmaktadır. 

Kombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu: Kombucha Nedir?

Bağırsak mikrobiyomunuzla bağlantısını anlamadan önce, kombuchanın ne olduğunu bilmek ve bazı sağlık özelliklerini anlamak önemlidir. Daha önce duymuş olsanız da, insanların onu sıradan bir buzlu çayla karıştırması nadir değildir. Yine de hata yapmayın; kombucha çayla yapılır, ama bundan çok daha fazlasıdır.

Kombucha, gazlı bir fermente çaydır ve bu tat gazlı içeceklerde bulacağınızdan farklı bir aromadadır. 

Kombu çayı yapmak için kullanılan temel bileşenler çay, şeker ve SCOBY olarak bilinen simbiyotik bir bakteri ve maya kültürüdür. Dilerseniz kombucha fermente edildikten sonra farklı bir tat vermek için genellikle meyveler ve diğer doğal baharatlarla karıştırarak ikinci fermentasyon elde edebilirsiniz.

Kombucha'nın faydaları, fermente, probiyotik açısından zengin doğasıyla başlar. 

Fermente gıdaların ve probiyotiklerin faydaları oldukça iyi bilinir hale geldi ve kombucha içenler, bu lezzetli fermente içeceğin bağırsak sağlığına sunduklarından geniş çapta yararlanıyor.

Kombucha ve Bağırsak Mikrobiyomu

Mikrobiyom vücudunuzda bir “destek organıdır”. Mikrop adı verilen ve her biri vücudunuzun ve bağışıklık sisteminizin genel işlevinde hayati bir rol oynayan trilyonlarca mikroorganizmadan oluşur.

Mikrobiyotanın çoğu bizim için iyidir, diğerleri ise hastalık veya diğer hastalıkları taşıyan patojenik mikrobiyota gibi potansiyel olarak zararlı olabilir. Simbiyotik mikroplar sağlığımıza fayda sağlar ve karşılığında bu mikroorganizmalar bizden fayda sağlar.

Mikrobiyota düzgün çalıştığında, bağışıklık sistemini uyarır ve vücuttaki potansiyel toksinleri parçalar. Ayrıca B ve K Vitaminleri gibi vitaminleri ve amino asitleri de sentezlerler. Mikrobiyota sofra şekeri ve laktoz gibi basit şekerleri de parçalar, ancak şekerleri nişasta veya liflerden parçalayamazlar.

Vücudumuz sağlıklıysa, mikrobiyom birbiriyle bir arada var olan patojenik ve simbiyotik mikroplardan oluşan bir topluluğa sahiptir. Bununla birlikte, vücudumuzda kötü beslenme, hastalık veya belirli ilaçların uzun süreli kullanımı gibi bir rahatsızlık varsa, disbiyoz meydana gelecektir. Bu olduğunda, hastalığa daha duyarlı hale geliriz.


Kombucha Neden Bu Kadar Popüler?

Son birkaç yıldır, Türkiye’de ismi yeni duyuluyor olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri kombu çayı tüketiminde büyük bir artış yaşıyor. Popülaritesi, temel olarak sağladığı söylenen sağlık yararlarından kaynaklanmaktadır,  bu faydalardan biri, her porsiyonda içerdiği ve bağırsak sağlığı için gerekli olan milyarlarca probiyotiktir. İnsanlar sağlıkları, işlenmiş gıdaların getirebileceği zararlar ve organik ve fermente gıdaların faydaları konusunda daha bilinçli hale geldikçe, lezzetli ve sağlıklı bir içecek seçeneği olarak kombuchanın popülaritesi artmaya devam etmektedir.

Fermente gıdalar probiyotik içerdiğinden gıdaları sindirmemize yardımcı olurlar. Sonuçta, vücudumuzun karbonhidratları ve diğer yiyecek türlerini parçalamasına yardımcı olmak için iyi bakterilere ihtiyacımız vardır.

Vücudumuz tüm vitaminleri kendi başına üretemez. Tüm B vitaminleri ve K vitamini dahil olmak üzere belirli vitaminlerin üretilebilmesi için dış bir kaynaktan yardım alması gerekir. Fermente gıdalar, vücudumuzun bu vitaminlerin üretimi için ihtiyaç duyduğu yardımı sağlar.

Kombucha Bağırsak Mikrobiyomu İle Nasıl Bağlanır?

Kombucha antimikrobiyaller içerir, yani bağırsak mikrobiyomunun patojenik mikrobiyotadan kurtulmasına yardımcı olur. Patojenik mikrobiyota, hastalığa ve/veya vücudunuza zararlı diğer hastalıklara neden olan bakterilerdir. Sağlıklı bir bağırsak patojenik ve simbiyotik mikrobiyota içerse de, mikrobiyomda çok fazla patojenin dolaşması sağlıklı değildir.

Düşük bir pH, kombuchaya antimikrobiyal faydalarını veren şeydir. 

Kombucha simbiyotik bir içecek olarak kabul edilir. Asetik asit ve laktik asit bakterileri, probiyotik potansiyeli olan maya ve bakteriyel selüloz içerir. Bakteriyel selüloz, probiyotiklerin bağırsakta prebiyotik olarak işlev görmesine yardımcı olur. Prebiyotikler bağırsakta sağlıklı bakterilerin büyümesini uyaran özel bitki lifleridir. Sağlıklı bir bağırsak bizi sağlıklı yapan şeydir!

Neden Upbucha Kombucha Denemelisiniz?

UpBucha Kombucha ile size mevcut en iyi malzemelerden yapılmış en iyi kombuchayı getirmeye çalışıyoruz. UpBucha Kombucha yı cam damacanalarda temin ettiğimiz doğal kaynak suyu ile cam kavanozlarda haftalık olarak üretiyoruz. Keyif almanız için lezzetli bir kombucha sunarak bağırsak mikrobiyomunuzu sağlıklı tutmanızı istiyoruz. Ham, organik ve probiyotik açısından zengin kombuchamız, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli tatlarda gelir. Limonlu UpBuchamız dalından yeni toplanmış limonlarla altın sarısı rengiyle göz kamaştırır. Tarçınlı UpBuchamızın şişesini ilk açtığınızda sizi ilk tarçının kokusu karşılar. Yudumlarınızda ise tarçından gelen tatlı ve keskin notaları ile damağınızda mükemmel bir bitiriş hissi bırakır. Hibiskuslu UpBuchamız yakut kırmızısı rengiyle göz kamaştırır. Taze kurutulmuş hibiskustan gelen vitamin ve minerallerle yaşamınızı dengeler. Çeşitlerimiz arasından mutlaka damak tadınızı tatmin eden ve mikrobiyomunuzun gelişmesini sağlayan bir şey bulacaksınız..

Yorum Yap